Трьох луцьких дільничних міліціонерів цього року звільнили з лав МВС. А торік на Волині нарахували півсотні надзвичайних подій за участю правоохоронців.

Про це стало відомо під час засідання Громадської ради при УМВС у Волинській області 24 лютого, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Так, зі слів начальника ІОС УКЗ УМВС області Андрія Обйортишева, торік мала місце 51 надзвичайна подія за участю працівників міліції. З-поміж них - відкриття кримінальних проваджень з приводу отримання працівниками міліції тілесних ушкоджень. Йдеться про вихід «Світязя» з-під Іловайська. Також в цю статистику врахували лютневі події 2014 року в Києві.

Нагадаємо, з-під Іловайська не повернулися живими 6 бійців «Світязя». П’ятьох уже опізнали за результатами експертизи ДНК, а один вважається безвісти зниклим. Як повідомлялося, його тіло поховали інші люди під чужим іменем, і родичі досі не можуть добитися правди.

Крім того, минулого року один з працівників міліції повісився. НП сталося в Ковельському районі. Там дільничний міліціонер вкоротив собі віку через конфлікти на побутовому ґрунті.

Також у 2014 році десятьом працівникам правоохоронних органів повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Справа трьох працівників міськвідділу нині слухаєься в суді, одного з двох працівників ВДСО засудили, а друга справа також слухається. В суді першої інстанції слухається справа працівників Ратнівського райвідділу, де начальника і заступника упіймали на хабарі. Працівника УДАІ, який був причетний до незаконного видобутку бурштину, звільнили від кримінальної відповідальності на підставі амністії. В суді слухається також справа працівників УБОЗу за отримання неправомірної вигоди. Слідчого Луцького району, який вчинив ДТП з двома постраждалими, засудили.

Так, згідно з результатами кримінальних проваджень, які були відкриті торік, засудили 4 колишніх працівників міліції: працівника ВДСО, слідчого Луцького райвідділу та 2 дільничних міста Рожищенського райвідділу. Але з приводу останнього випадку надійшла касаційна скарга на вирок апеляційного суду, якою скасоване рішення і винесене на повторне слухання.

Крім того, у 2014 році закрили кримінальне провадження, відкрите ще у 2012 році щодо працівника міліції, дільничного з Володимира-Волинського, який прикривав злочинну групу, де цивільні особи вимагали з волинян гроші, імітували затримання. Все це відбувалося під прикриттям правоохоронця. Торік його також засудили.

Андрій Обйортишев повідомив і про ситуацію щодо отримання хабара дільничними Луцького міськвідділу. Так, трьом працівникам повідомили про підозру, вони вже звільнені з лав МВС. Двоє поки що проходять по справі в якості свідків. Якщо їм повідомлять про підозру – їм теж загрожує звільнення. Наразі триває досудове розслідування.