Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Галина Дика представила комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області проект стратегії розвитку Волинської області на період до 2020 року який буде поданий на затвердження Волинською обласною радою.

Галина Дика розповіла, що на основі проведеного аналізу було визначено 5 стратегічних цілей розвитку області на наступних 5 років. Серед пріоритетів: розвиток людського потенціалу, Волинь туристична, нова промисловість, місцева енергетика і волинське село.

Над підготовкою стратегії розвитку Волинської області працювало аж 13 робочих групу, які складались з депутатів, представників громадськості, науковців. Члени робочих груп напланували багато, і, що характерно, все переважно за рахунок грантових коштів з Європи. Адже, враховуючи ситуацію в країни, на свої розраховувати не доводиться.

Один з членів комісії запитав яким чином нові податки на нерухомість «в’яжуться» з розвитком Волинського села. Він зауважив: «Фермери кажуть, що збираються відмовлятись від орендованих площ та ліквідовувати сховища».

«Ми думаємо, що та норма буде якимсь чином врегульована державою», - відповіла Галина Дика.

Ситуація з розвитком Волині складається дивно - поки економічний стан фермерів регіону дедалі гіршає, Волинська влада планує стратегію розвитку області за примарні європейські кошти.