У неділю луцька «Волинь» зіграє перший офіційний матч 2015 року. У неділю 1 березня о 17.00 стартує поєдинок 15-го туру «Дніпро» - «Волинь». Із свіжоспеченим учасником 1/8 Ліги Європи зіграють на «Дніпро Арені», - інформує клубна прес-служба лучан.

Можливо, саме ця обставина вплине і на кадрові рішення Мирона Маркевича, і на фізичну форму гравців «Дніпра». Вони не могли не викласти чимало зусиль, аби пройти «Олімпіакос» у двох матчах, але водночас почуваються у хорошому ігровому та психологічному тонусі.


ІСТОРІЯ
У чемпіонатах України суперники зіграли вже 27 разів. 18 перемог за дніпрянами, три – за лучанами, у шести матчах фіксувалася нічия. Різниця голів - 56:23 на користь «Дніпра».
Кращими бомбардирами протистоянь є Матеус та Ротань, які забили відповідно 5 і 4 голи. Щоправда, бразилець чотири провів в матчі суперників річної давнини у Дніпропетровську.
У неділю відбудеться вже четвертий за півроку матч «Волині» із дніпрянами. У домашньому матчі чемпіонату в серпні 2014 року волиняни в загальному переграли візаві (18-9 за ударами на користь "хрестоносців") й тільки в кінці матчу пропустили на контратаці від Шахова (останній забив за два дні тричі - напередодні ще двічі відзначився у матчі дублерів). Цікаво, що в тому матчі проти «Волині» зіграли й орендовані лучанами в лютому Польовий та Політило (він на фото бореться за м`яч із Флорентіном Матеєм).
Згодом суперники двічі грали у Кубку України, щоправда, із різними результатами та грою. У Луцьку «Волинь» впевнено, хоч і мінімально та за допомогою пенальті, виграла 1:0, а в Дніпропетровську поступилася 0:4.
Тож обидві команди знають один одного напам’ять. Крім того, на газон «Дніпро Арени» можуть вийти й декілька орендованих «Волинню» виконавців «Дніпра». Їм є що доказувати і показувати своєму клубу…


КАДРИ
«Дніпро», як і «Волинь», під час зимової паузи не змінив кардинально склад. Команду Мирона Маркевича поповнили бразильський лівий захисник Ежидіу (замість хорвата Стрініча), український хавбек з «Динамо» Роман Безус та опорник Валерій Федорчук, який повернувся з оренди у «Волині».
Новачками «дніпрян» могли стати й два гравці «Волині» - румуни Матей та Бікфалві, але взимку їхній перехід з різних причин зірвався. Відтак, цим футболістам, як і решті «хрестоносців», буде що доказувати у грі 15-го туру.
Втрати суперників перед матчем стосуються центральної зони. Вже давно вибув через травму польський центрбек Ондржей Мазух, а у «Волині» не гратиме через перебір жовтих карток опорний півзахисник Руслан Бабенко. Четверте попередження «засвітилося» перед Русланом у скандальному поєдинку проти «Металіста» 7 грудня минулого року.
Інші протистояння і цікавинки поєдинку такі:
· Кобахідзе, Польовий і Політило орендовані «Волинню» в «Дніпра», але вони можуть вийти на поле «Дніпро Арени».
· У складі «Дніпра» грає волинянин Федецький. Він, а також орендований лучанами півзахисник Сергій Політило народилися у Нововолинську.
· Після вилучення Віталія Кварцяного у матчі із харківським «Металістом» керуватиме командою під час матчу старший тренер «Волині» Володимир Дикий. Аналогічна ситуація була рік тому, утім тоді причиною відсутності керманича лучан була його хвороба.

СУДДІ І ДУБЛЕРИ
Молодіжні команди «Дніпра» та «Волині» зіграють свій поєдинок у суботу 28 лютого в Новомосковську, що поруч із Дніпропетровськом. Початок гри о 14.00. Судитиме гру київський арбітр Іван Бондар.
У матчі основних складів стартовий свисток арбітра ФІФА Анатолія Жабченкапролунає о 17.00. «Волинь» вийде на поле у білій формі, «Дніпро» - у синій.
На каналі «2+2» гру коментуватимуть Вадим Скічко і Олександр Золотогорський.