На 2015 рік для Нововолинська встановлено ставку податку на земельні ділянки у розмірі 1,5 % від нормативної грошової оцінки, – таке рішення прийнято сьогодні, 27 лютого, на сесії міської ради, - пише БУГ.

Виключенням є:

- земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванню суб’єктів господарювання, яким встановили дану ставку в розмірі 4% від їх нормативної грошової оцінки;

- за земельні ділянки, які використовуються суб’єктами господарювання без належним чином оформлених правовстановлюючих документів, яким встановити дану ставку у розмірі 5% від їх нормативної грошової оцінки. Навколо цього питання виникли палкі дискусії, адже попередньо було зазначено 12-ти відсоткову ставку, а це, наприклад для заводу залізобетонних виробів у  рік такий податок становитиме приблизно 990 тис. гривень.

- за земельні ділянки, які надані громадянам для будівництва та обслуговування індивідуальних житлових будівель, садівництва, гаражного будівництва та за земельні ділянки зайняті багатоквартирними житловими будинками (крім тих частин будівель, які не є житловими), садівничими, житловими, гаражними кооперативами, яким встановити дану ставку 0,03%;

- звільнити від сплати земельного податку в розмірі 100% фізичні та юридичні особи за земельні ділянки відповідно до статей 281, 282 Податкового кодексу України. Додатково звільнити від сплати земельного податку в розмірі 100% фізичні особи на території міста Нововолинська, які є (були) членами антитерористичної операції та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО.

Було відмовлено звільнити від земельного податку заявників, які зазначені в додатку: