Під час першого етапу четвертої хвилі мобілізації на службу в Збройних силах України відправилися п’ять співробітників «Волиньгазу», серед яких один за власним бажанням.

Всього за час військових дій на Сході України було мобілізовано 19 працівників підприємства, - йдеться на сайті ПАТ «Волиньгаз».

Кожному з них профспілкова організація надала адресну фінансову допомогу. Працівники ПАТ «Волиньгаз» вкотре перерахували одноденний заробіток для потреб передової.

Цього разу зібрані кошти отримають нещодавно мобілізовані співробітники компанії.

Профспілка «Волиньгазу» виділила 10 тисяч гривень на придбання тепловізора в рамках громадської ініціативи «Допоможи фронту».

Тепловізор необхідний для визначення місця розташування і форми об’єктів, що знаходяться в темряві. Прилад будуть використовувати для розвідки військові з 28 окремої механізованої бригади.

«Ми постійно намагаємося допомогти нашим військовим. Уже купували і форму, і засоби індивідуального захисту, і автомобіль, навіть яблука передавали на передову, бо сьогодні ніхто не може стояти осторонь і повинен долучитися у міру своїх можливостей», - розповіла голова профспілкової організації Марія Долгова.

Крім благодійної допомоги, ПАТ «Волиньгаз» гарантує своїм мобілізованим працівникам збереження робочого місця до їхнього повернення з фронту. Всього повістки отримали 33 працівники підприємства.

Найчастіше це фахівці з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, газового устаткування, водії автотранспортних засобів, електрогазозварники.

19 осіб уже проходять службу в ЗСУ, 4 звільнені в запас, 6 проходять медкомісію, двоє отримали відстрочку за сімейними обставинами і двоє непридатні до військової служби за станом здоров’я.