Близько 1 000 шахтарів, які вийшли на акцію протесту під стіни Верховної Ради України, вимагають виплати заборгованості по заробітній платі, а також підтримки вугледобувної галузі в країні, - інформує «Преса України».

Біля стін ВР України працівники вугільної галузі б’ють касками у бруківку та закликають уряд країни збільшити фінансування галузі, зокрема використовувати вітчизняні потужності для забезпечення України енергоносіями.

Крім того, шахтарі обурені тим, що влада України закуповує вугілля за кордоном, зокрема у Росії, з якою наразі йде війна.

Також учасники акції наголошують, що керівництво шахт не виплатило їм зарплати за останні 2,5 місяці, і вимагають виплатити заборгованість.

Читайте також: Волинські гірники отримали «подачку» з Міністерства

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 28 січня біля стін КМУ відбувся мітинг шахтарів, які представляли десятки вугледобувних підприємств різних регіонів України. Зокрема, тисячі мітингувальників вимагали відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Гірники звинувачували його у непрофесіоналізмі, розвалі вугільної галузі, а також здачі національних інтересів України.

Крім того, минулоріч шахтарі вже проводили пікет Уряду. Тоді вони прийшли з плакатами, на яких були написи: «Яценюка в шахту», «Денісова (тогочасний міністр соціальної політики Людмила Денисова – ред.), припини корупцію» та інші.