Як повідомив командир 14 бригади Олександр Жакун, винуватець скандалу із алкогольним отруєнням прийшов в реанімації до свідомості. Діагноз підтвердився – вояка насправді просто перезловживав неякісним алкоголем, - пише БУГ.

Проблема зловживання алкоголем особовим складом 14 бригади, яка дислокується у Володимирі-Волинському, відома і мешканцям міста, і керівництву військового з’єднання. Не секрет, що у районі військового містечка аж в очах рябить в робочий час від кількості військовослужбовців, які ніби у відгулах прогулюються вулицею. Експертизи не робили, однак на нюх та візуальну оцінку помітно – бійці невпевнено почувають себе на ногах, і тхне від них алкоголем.

Комбриг Жакун каже, що напружену ситуацію створили те поповнення, яке прибуло у п’ятницю, 27 лютого, із Старич. Вони на даний момент розподіляються по посадах згідно штатного розкладу. Тимчасово, зі слів Олександра Миколайовича, у них забагато вільного часу, однак після випадку із бійцем даної бригади, що трапився 1 березня, військові  разом із правоохоронцями виставлятимуть спільні патрулі. Чому досі ніхто не патрулював район, де міститься бригада – невідомо, однак мешканців міста дивує, що досі алкоголем отруївся лише один.

Обмеження міськвиконкомом продажу алкоголю лише розв’язало руки «самогонщикам», які частенько економлять на інгредієнтах напоїв та наражають військових на ось такі проблеми зі здоров’ям.

Олександр Миколайович сказав, що «винуватець» бенкету в перший день весни після одужання буде покараний – догана, дзвінок додому та інші виховні методи.

Залишається сподіватися, що 40-річні «діти» в майбутньому і без сварки від батьків чи дружин розумітимуть, що їхня поведінка – це далеко не найкращий приклад для хлопчаків у місті та не найкраща слава про Збройні сили України у світі.