Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик проінформував, що на раді оборони Волинської області буде розглянуте питання незаконного обігу алкогольних напоїв. Він попросив свого заступника підготувати звернення в обласну прокуратуру. З проханням посилити роботу з виявлення та покарання осіб які займаються незаконною торгівлею та обігом алкоголю.

Голова Волинської обласної державної адміністрації звернувся до міських і районних голів присутніх у режимі відео-селектору.

«Ви напевно краще будь яких фіскальних структур знаєте де це робиться, як це робиться. Тому будь ласка давайте будемо залучати до цього і органи місцевого самоврядування» - зауважив Володимир Гунчик.

На його думку, методами впливу влади на незаконний обіг алкоголю повинні стати рішення, які приймаються на сесіях міських і районних рад, щодо заходів запобігання зловживанню торгівлі алкоголю, особливо у нічний час.

Водночас головний адміністратор області висловив розуміння того, що лише адміністративними заходами побороти незаконний обіг цієї продукції неможливо, тому через ЗМІ звернувся по допомогу до громадських організацій.

До слова Володимир Гунчик розповів, що цієї ночі у місті Володимирі-Волинському в лікарню потрапив військовослужбовець 14-тої бригади. Боєць знаходився у тяжкому стані, через вживання алкогольних напоїв. Пів ночі лікарі боролись за його життя.

«Чи він живий ще, Петро Данилович» - запитав Володимир Гунчик в міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка.

«Ще не відкачали. В реанімації», - відповів Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк.

«Оце так служать деякі наці військовослужбовці. Тому це біда для області – фальсифікат та незаконний обіг спиртних напоїв», - зауважив Володимир Гунчик.