Верховна Рада України ухвалили законопроект № 2213 «Проект Закону про внесення змін до статей 165 і 252 Податкового кодексу України».

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

«За» проголосували 291 народний депутат.

Мета ухвалення законопроекту і шляхи її досягнення 

Враховуючи зміни в політиці регулювання цін на природний газ, яка передбачає поступову лібералізацію тарифів та забезпечення прямої бюджетної підтримки найвразливіших верств населення, зменшення перехресного субсидування, виникає необхідність вилучення до державного бюджету частини надлишку прибутку, який буде отриманий газодобувними підприємствами внаслідок зменшення перехресного субсидування. Кошти від такого вилучення будуть використані на пряму підтримку домогосподарств.

У зв’язку із зазначеним пропонується збільшити ставку рентної плати з 20% до 70%. Це дозволить залучити до державного бюджету додаткові доходи, які будуть спрямовані на пряму підтримку домогосподарств з низькими доходами, а також збільшить чисті доходи газовидобувних підприємств, які будуть використані на подальший розвиток галузі.      

Крім того, з метою створення сприятливих умов для оперативного надання благодійними організаціями (їх філіями, представництвами) благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам пропонується звільнити таку допомогу від оподаткування податком на доходи фізичних осіб.