На черговій сесії Любомльської міської ради відкоригували міський бюджет, перенесли питання про розірвання договору оренди з ТзОВ «Любомльринок» та перейменували вулиці, - повідомляє БУГ.

Всього у порядку денному на 54 сесії міськради 6-го скликання було 7 питань. Голова ради пропонував внести до нього ще восьме: «про дострокове припинення повноважень секретаря Василя Кравчука», наводячи для мотивацій чимало пунктів, однак депутати не погодились розглядати цю ініціативу Романа Ющука. Сказали «не на часі» і для більшості обранців це було несподіванкою.

Коригуючи міський бюджет, депутати спрямовували кошти на найнеобхідніше: на освіту, на фінансування програми «Безпечне місто» (встановлення відео нагляду), капітальний ремонт вулиці імені Наталії Ужвій, реконструкцію музичної школи, інше.

У Любомлі назріває проблема ринку, загалом впорядкування його територій, благоустрій, неузгодження з орендною платою, інше. З цими питаннями група підприємців опублікувала у райгазеті «Наше життя» лист до міського голови, вимагаючи, цитуємо: «розірвати договір оренди між міською радою та ТзОВ «Любомльринок», повернути підприємство у комунальну власність міста, або ж надати можливість нам самим організувати роботу ринку, яка піде на користь громаді Любомля». Про це на сесії ще раз інформував підприємець і депутат Леонід Самолюк. Після короткої дискусії було вирішено вивчити питання детально і по суті та розглянути його на наступній сесії.

У заяві від Спілки промисловців і підприємців району йшлося стосовно внесення змін до «Положення про порядок встановлення розмірів орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності в межах міста Любомль. Було вирішено задовольнити прохання в сторону зменшення орендної плати протягом найближчого місця».

Окрім цього було розглянуто питання про перейменування деяких вулиць міста, мова про які уже триває давно. Тож винесені пропозиції підтримали більшість депутатів і вулиця Жукова стала вулицею Свободи, Вояків УПА – Ранковою. Пояснили ці зміни тим, що жителі самі не захотіли таких назв. А також нарешті вдалося перейменувати ще одну доленосну вулицю – Червоної Армії, яка відтепер матиме ім’я Української Армії. Ось уже кілька років, як спеціальна комісія виношує її назву, мотивуючи тим, що Червоноармійська викликає негативні емоції.

Ця давня вулиця, що прилягає до центральної у місті, перебуває у занедбаному стані. А перехожі, йдучи по ній, особливо у дні негоди, обходячи чи перескакуючи ямку за ямкою, мусять ділити часто дорогу із автотранспортом.

Під час опитування деякі жителі так і пояснювали: мені однаково, як буде називатись вулиця, краще б відремонтували її. Серед пропозицій було також назвати її на честь загиблого бійця-героя Анатолія Федчишина, який проживав на розі вулиці. На сесії пояснили, що для цієї назви забракло одного голосу. Так, за Української Армії проголосувало 22 чоловіки, за імені А. Федишина – 21.