Новопризначений начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області 33-річний Федір Бендюженко доволі невпевнено зізнався журналістам, що по приїзді в Луцьк поселився у своїх знайомих. 

Про це ми писали у матеріалі «Новий начальник юстиції Волині їздить на авто батьків і мешкає у знайомих»:

«Я наразі живу в місті Луцьку. Я сам киянин, автівка це не моя, я користуюся автівкою своїх батьків, в мене своєї автівки, на жаль, немає. Місто мені подобається, влаштувався добре. Я проживаю наразі у своїх знайомих», - розповідав під час представлення Федір Бендюженко.

Позаяк новий головний юрист області не озвучив у кого саме він зараз живе, наші журналісти спробували самі з'ясувати, хто з лучан надав прихисток впливовому чиновнику зі столиці, який навряд чи раніше бував на Волині взагалі.

Ще тоді видався дивним той факт, що людина, яка все життя жила і працювала у столиці, за кілька днів після свого приїзду до обласного центру Волинської області уже має друзів. І неабияких, а дуже щедрих друзів, які одразу ж прихистили у себе Федора Бендюженка.

З власних джерел нам стало відомо, що юрист мешкає в одній з багатоповерхівок на проспекті Волі у чималій квартирі. Ми вирішили перевірити чи достовірна ця інформація і з самого ранку завітали до відомого нам помешкання. 

Однак тутешні мешканці виявилися негостинні, відтак за дверима було чути чиюсь метушню, проте відчиняти нав'язливим журналістам не поспішали. 

Зачекавши на вулиці ще з півгодини, ми таки помітили, що з дверей під'їзду справді виходить керівник Головного теруправління юстиції Федір Бендюженко. 

Нам нічого не лишалося, як піти за ним і на ходу питати про те, де він насправді таки оселився і чому так засекречено виходить з помешкання. 

Однак в.о. начальника швидко оминув будинок і побіг до автівки, по дорозі закинувши припущення, що його переслідують:

- Федоре Володимировичу, доброго дня! Можна Вам задати кілька питань?
- По роботі?
- Ну, ми хотіли б з'ясувати деякі питання. Пам'ятаєте, Ви під час представлення нам казали, що проживаєте у своїх друзів.
- Якщо у вас питання по роботі, то приходьте до мене на роботу! Шановна, якщо ви мене будете переслідувати..

Усе це є на відео, яке бажано додивитися до кінця...

Як виявилося згодом, ця квартира належить найбільшому фармацевтичному бізнесмену Волині - Станіславу Шайку.

На одному з сайтів нерухомості нам вдалося знайти кілька оголошень про те, що в оренду здаються квартири на проспекті Волі.

Обдзвонюємо кілька оголошень про оренду житла і, схоже, таки натрапляємо на те, яке нас цікавить.

У пропозиції вказано: «Квартира з євроремонтом, повністю вмебльована, з побутовою технікою. Все дуже дороге і якісне. Краще в місті не знайти. Поряд є вся інфраструктура».

Телефонуємо за номером, розміщеним в оголошенні і просимо показати нам пропоновану квартиру.

Виявляється, що помешкання знаходиться за адресою проспект Волі 8, саме там, де за нашою інформацією, і оселився Федір Бендюженко.

Разом з тим ріелтор одразу ж повідомив, що квартира наразі зайнята, адже там проживає «серйозна людина з Києва».

«Посуточно ціна 800 гривень. Дивіться, на даний момент можливості оглянути квартиру немає, бо там живе хлопець з Києва, такий серйозний. До числа 10 з ним домовлено, він там проживає. Це великогабаритна квартира, там все є, вмебльована повністю – прийшли і живете. Три кімнати, є побутова техніка. В ці 800 гривень входять і комунальні платежі», - пояснив чоловік.

Шляхом простого підрахунку можна зрозуміти, що 10 днів проживання у вищезгаданій квартирі коштує орендатору 8 000 гривень. А якщо врахувати те, що Федір Бендюженко оселився в помешканні ще 13-ого лютого – досі він сплатив уже понад 15 000 гривень. І це при тому, що держслужбовцям передбачено приблизно 300 гривень відрядних на добу. Виникає питання – за які кошти молодий юрист винаймає житло?

Під'їзд житлового будинку на пр. Волі, 8, у якому проживає Федір Бендюженко

Та ще більшй подив викликає те, хто є власником вищезазначеної квартири, де проживає новоспечений начальник Волинської юстиції.

Таким чином, у наше розпорядження потрапила квитанція про сплату за комунальні послуги у квартирі за адресою проспект Волі, 8/4, де і проживає Федір Бендюженко. Як видно з документу, власником помешкання є такий собі громадянин Шайко С.П.

Чи не той це Шайко Станіслав Павлович, який відомий на Волині у ролі співзасновника та директора ТзОВ «Волиньфарм».

Цікавим збігом у цій ситуації є також і те, що саме поблизу офісу фірми «Волиньфарм» за адресою Богдана Хмельницького 12, часто стоїть автівка, якою їздить Федір Бендюженко.

Отож, Федір Бендюженко мешкає у квартирі, яка на праві власності належить найбільшому фармацевтичному олігарху Волині Станіславу Шайку.

А що об’єднує керівника юстиції усієї Волинської області Федора Бендюженка та фармацевтичного магната Станіслава Шайка ми спробуємо розібратися у наступних публікаціях.