До початку слухання справи про поновлення екс-директора ДКП «Луцьктепло» Олександра Киричука на посаді біля Луцького міськрайонного суду зібрались працівники підприємства. Працівники підприємства - проти того, щоб на «Луцьктепло» повернули екс-керівника Олександра Киричука, який був звільнений з посади директора комунального підприємства Луцьким міським головою Миколою Романюком на вимогу трудового колективу.

До суду люди прийшли з плакатами «Киричук ти не потрібен в Луцьктепло!», «Киричук, назад у Луцьктепло дороги немає». Працівники підприємства висловлювали припущення, що колишнє керівництво навмисне вело підприємство до банкрутства.

Натомість звільнений директор ДКП Олександр Киричук подав позов до Луцького міськрайонного суду про визнання незаконним та скасування розпорядження про звільнення з посади, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Сам позивач на судові засідання не ходить, а його інтереси захищає адвокат Віктор Пилипчук.

Відповідачами по справі виступають Комунальне підприємство, яке представляє начальник юридичного відділу Вячеслав Наумчук, та Луцький міський голова Микола Романюк, адже сам він звільнив скандального Олександра Киричука з посади. Втім ні міський голова, ні бодай юрист уже вдруге не з’являється на судові засідання.

Тож судове засідання вирішили розпочинати і без міського голови.

Натомість представник екс-директора ДКП «Луцьктепло» Олександра Киричука Віктор Пилипчук перед початком слухання справи по суті подав клопотання про залучення Луцької міської ради у якості співвідповідача.

«Я і Киричук вважаємо, що необхідно долучити до розгляду даної справи у якості співвідповідача Луцьку міську раду. Згідно контракту №75 укладеного між Луцькою міською радою в особі Луцького міського голови та Киричуком О.О, та додатковою угодою №2 від 15.05.2012, вбачається, що луцький міський голова діяв від імені міської ради. А тому необхідно залучити міську раду», - оголосив клопотання позивача Віктор Пилипчук.

Юрист і водночас представник ДКП «Луцьктепло» Вячеслав Наумчук не заперечував проти заявленого клопотання.

А тому суддя Луцького міськрайонного суду Лоліта Івасюта задовольнила клопотання захисника Олександра Киричука та відклала розгляд справи.

Працівники підприємства, які чекали під стінами суду, дуже здивувалися, коли сторони по справі вийшли буквально через кілька хвилин після початку розгляду справи.

Коли ж людям пояснили суть клопотання адвоката Віктора Пилипчука, вони назвали це не інакше як затягування справи, а хтось із працівників звинуватив міського голову Миколу Романюка у подвійній грі.

«Мені здається, що Романюк веде подвійну гру. Спочатку він звільняє Киричука, а потім скаже, що рішення суду треба виконувати», - припускають працівники ДКП «Луцьктепло».

Голова ініціативної групи підприємства Володимир Федотов вважає, що начальник юридичного відділу ДКП «Луцьктепло» хоча й представляє інтереси відповідача в суді, та все ж волів би повернути Олександра Киричука у крісло директора підприємства.

Тож наразі судове засідання відклали до середини березня, а ми, у свою чергу, будемо стежити за розвитком подій довкола судової тяганини щодо поновлення Олександра Киричука на посаді директора комунального підприємства «Луцьктепо».