Аби не збільшувати вартість проїзду начальник управління транспорту та зв'язку Анатолій Миронюк запропонував виконавчому комітету Луцької міської ради ухвалити рішення про скорочення кількості пасажирського транспорту на міських маршрутах у вихідні та святкові дні.

Анатолій Мирнюк розповів чим викликаний даний проект рішення. У зв’язку із введенням у Луцьку нового тарифу на проїзд у маршрутних таксі 20-го лютого, згідно якого вартість проїзду зросла до 3 грн, пасажири «пересіли» на тролейбуси або «пішли» пішки.

За словами перевізників навіть тариф у 3 гривні не здатен покрити їх витрати. Тому на розгляд виконавчого комітету Луцької міської ради було запропоновано інший спосіб досягнення рентабельності пасажирських перевезень.

Начальник управління транспорту та зв'язку доповів, що при проведені розрахунків пасажиропотоку було визначено середнє навантаження пасажирів на автобусах. Воно становить 27 чоловік, при загальному обсязі пасажиро-місткості 43.

Тож виходить, що для того, аби зробити пасажирські перевезення вигідними - лучани повинні платити ще гривню за перевезення повітря, або скоротити кількість транспортних засобів на маршрутах.

Виконком прийняв пропозицію Анатолія Мирнюка, тож тепер кількість автобусів, що курсують містом у вихідні зменшиться. Натомість ціна на проїзд поки що збережеться на нинішньому рівні.

Також, з метою оптимізації роботи міських автобусних маршрутів, міська влада планує внести корективи у розклад руху маршруток з урахуванням години-пік. Проект рішення готують на розгляд виконкому, засідання якого відбудеться 10-го березня.

Найближчим часом лучанам слід очікувати зменшення кількості маршрутних таксі у непікові години доби. Також заради збереження ціни проїзду в 3 гривні, тепер доведеться чекати маршрутку трохи довше. Та, звісно ж, приїжджати вони будуть не порожні.