Підприємець Михайло Яцишин подав до суду позов на Міністерство інфраструктури України, в якому просить відшкодувати йому майже 365 тисяч гривень компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій.

Йдеться про міжобласні маршрути, які здійснювали перевезення протягом усього 2012 року.

Під час судового засідання у Волинському окружному адміністративному суді представник відповідача Андрій Шляхта заявив, що позов не визнає оскільки Міністерство не є розпорядником коштів, а тому позивачу варто звертатися до інших органів влади.

Разом з тим відповідач просив зупинити провадження у справі, оскільки у Вищому адміністративному зараз розглядається ще одна справа за позовом того ж перевізника до Міністерства інфраструктури.

«Я пам’ятаю ще у липні-серпні 2014 року ви подавали такий же позов до Волинського окружного адміністративного суду, тільки за перевезення у 2011 році і сума позову була більшою. Тоді суд І інстанції вам відмовив, але ви виграли апеляцію. Після цього Міністерство подало касаційну скаргу, яка зараз розглядається у Вищому адмінсуді, а тому це провадження треба призупинити», - пояснив під час засідання представник  відповідача.

Втім колегія суддів відхилила клопотання як необґрунтоване, адже хоча і сторони по справі ті ж самі - позови стосуються різних періодів перевезення, а тому справу можна розглядати.

Після цього колегія суддів підняла питання про залучення Державної казначейської служби у якості третьої особи на стороні відповідача, адже якщо рішення суду на користь позивача – потрібно визначитися з кого ж стягувати кошти.

Обидві сторони погодилися з пропозицією суддів, а тому колегія відклала розгляд справи до середини березня.