На засідання виконавчого комітету до Луцької міської ради знову завітали мешканці будинків розташованих неподалік від закладу «Карабас-Барабас», адже сьогодні на розгляд виконкому для затвердження винесли проект рішення про режим роботи окремих закладів торгівлі та ресторанного господарства.

Лучани вкотре скаржаться на порушення громадського спокою та просять мера навести порядок. Вони пов’язують заклад "Карабас-Барабас", який знаходиться у ТЦ "Буратіно", із сином Миколи Романюка, Володимиром та його бізнес-товаришем - депутатом Луцької міської ради Андрієм Козюрою. Більше того, мешканці сусідніх будинків звинувачують міського голову в тому, що він лобіює їхні інтереси.

Однак, Микола Романюк називає ці скарги «політичним замовленням» та «початком передвиборчої компанії». Але навести порядок, або хоч якось відреагувати на скарги Лучан, мер міста досі ще не спромігся.

Виконком міськради прийняв рішення, згідно якого розважальні заклади можуть і надалі працювати вночі за умови, що вони не будуть продавати алкогольні напої з 22:00 до 8:00 на винос.

Заступник міського голови Тарас Яковлев поспішив виправдатись перед громадою. За його словами міська влада серйозно збільшила вимоги закладам, які вирішили займатись торгівлею після 22-ої години. Він розповів, що присутність неповнолітніх у закладах, або продаж їм алкоголю буде каратись анулюванням дозволу на роботу в нічний час. Також міська влада зобов’язала підприємців ресторанного бізнесу встановити відеокамери, та проконтролювати виконання цієї вимоги. Мовляв, відеоспостереження «не дасть розслабитись» власникам закладів ресторанного бізнесу.

Тобто міська влада фактично нічого не змінила. Нічні розважальні заклади, як працювали у місті, так і продовжать працювати. А скарги людей на шум, бійки, та інші порушення і надалі залишатимуться без уваги.

Натомість знайшовся учасник АТО, який підтримав рішення про роботу барів і ресторанів у нічний час.

«Коли сидиш в окопі найцінніше те, що ти можеш вийти з того окопа і посидіти цивільно як культурна людина, і щоб тебе не обмежували до якої години ти можеш відпочити. Свиню ти куди не пусти – вона скрізь буде свинею. Тут більше треба дивитись на культуру людей» - зауважив військовий.