Як повідомлялося, у Нововолинську підвищили плату за проїзд у міських маршрутках. Замість 2,25 гривень послуга тепер коштує 3 гривні. На встановлення нових тарифів наполягли перевізники. Головний аргумент - висока інфляція, вартість пального і запчастин.

Проте, як пише Нововолинськ діловий, у місті не провели громадських слухань щодо нового тарифу, не дотримали регуляторної процедури, наплювали на необхідність погодження вартості проїзду з Антимонопольним комітетом.

Тому кореспондент видання, кілька разів сплативши за проїзд містом 3 гривні, звернувся до обласного відділення АМК.

Волинське обласне відділення Антимонопольного комітету
В.о.голови відділення п.С.Луговому

Запит на публічну інформацію

Шановний пане Сергію,

прошу повідомити, чи погодили нововолинські перевізники та/або виконком Нововолинської міської ради з Антимонопольним комітетом вартість проїзду містом у розмірі 3 грн.

Прошу також перевірити законність значного підвищення вартості проїзду маршрутками з 1 березня в Нововолинську на міських і приміських маршрутах.

До 1 березня проїзд містом коштував 2,25 грн. для школярів — 1,5 грн.

Звертаю вашу увагу на те, що лише в Нововолинську діти сплачують за проїзд містом уже 2 гривні, у той час як у Володимирі-Волинському й Луцьку вартість проїзду для школярів надалі становить 1 грн.

Наскільки мені відомо, перевізники підвищили вартість проїзду з 1 березня самовільно, за мовчазної згоди керівників міської ради та виконкому.

Відповідь прошу надати у 5-денний термін, як передбачено законом «Про доступ до публічної інформації».