Місцеві вибори в Україні цієї осені мають пройти за новою Конституцією і з новими територіальними громадами.

Про це заявляє міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, - пише Інтерфакс-Україна.

«Ми повинні вже наступні місцеві вибори провести за новою Конституцією, в нових умовах, і найголовніше - з новими територіальними громадами, які повинні бути створені за новим принципом», - сказав він.

За його словами, незважаючи на брак часу, є конкретний план, який був складений на підставі Концепції реформування місцевого самоврядування, затвердженої в 2014 році.

«З того часу було змінено склад парламенту, а й у новому парламенті також є абсолютне розуміння необхідності проведення цих реформ, підтримка Концепції реформування місцевого самоврядування», - пояснив віце-прем'єр.

Зубко відзначив, що в Україні вже зараз є законодавча база для проведення реформи місцевого самоврядування: Бюджетний і Податковий кодекси, закони про добровільне об'єднання громад, про основи державної регіональної політики.

Також він зазначив, що військова агресія з боку Російської Федерації не повинна стати перешкодою для проведення реформ в Україні.

«Це дуже амбітне завдання - проведення реформ в країні, яка перебуває під агресією сусідньої держави. Чим швидше ми проведемо цю реформу, тим швидше РФ зрозуміє, що Україна вже є європейською державою», - сказав Зубко.