Верховна Рада відмовилася зобов'язати лісо- та надрокористувачів займатися ремонтними та відновлювальними роботами на автомобільних дорогах місцевого значення, прилеглих до місця вироблення ресурсів.
За прийняття законопроекту №1989 за основу проголосували 217 депутатів при мінімально необхідних 226, - пишуть Українські Новини.

Даний законопроект передбачає внесення доповнень до Лісового кодексу та Кодексу про надра, якими передбачається визначення на законодавчому рівні обов'язковості проведення лісо- та надрокористувачами ремонтних та відновлювальних робіт на автомобільних дорогах місцевого значення при лісо- та надрокористування, зважаючи на істотну шкоду, якої завдає дорогах важкий транспорт, використовуваний ними для робіт з освоєння надр, лісозаготівлі та перевезення видобутих ресурсів.

Також, законопроект передбачає спрощення процедури погодження проектної документації на будівництво та реконструкцію об'єктів, яке здійснюється з використанням бюджетних коштів.


А також відстрочку до 2017 року заборони на передачу земельних ділянок державної або комунальної власності фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб за відсутності затвердженого плану зонування або детального плану території села, селища чи міста районного значення.

Крім того, законопроект надає органам місцевого самоврядування право ініціювати питання про укладення з замовником будівництва договору про пайову участь.
Зміни в прикінцеві положення закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань спадкування», передбачені законопроектом, також спрощують доступ сільського населення до вчинення нотаріальних дій, і передбачають більш ранній термін вступу в силу цього закону - 1 квітня 2015 замість 1 січня 2016 року.