Сьогодні зранку біля Управління лісового та мисливського господарства Волинської області, відбулась акція протесту проти корупційних схем, які, на думку активістів, продовжують успішно втілюватись на території області.

На акції протесту були присутні представники всіх громадських організацій, сформованих під час подій Майдану. Серед них «Автомайдан України», «Самооборона Волині», «Правий сектор», військові – учасники АТО.

Від самого початку зустрічі почали виникати конфлікти між активістами різних громадських об’єднань, політичних сил і представників лісового господарства. За 20 хвилин до запланованого початку акції лісники причепились до представника «Автомайдану України» Олега Бондарука. Від активіста вимагали забрати авто від фасаду будинку обласного управління лісового та мисливського господарства. Вони стверджували, що його машина псує бруківку.

Бондарук натомість стверджував, що привіз аудіоапаратуру для проведення акції, тому прибирати машину не збирається. Він переконував лісників, що не порушив ніяких правил. Для вирішення суперечки вирішили покликати міліцію, яка провела обшук машини.

На початку акції протесту присутні одразу поділилися на два фронти. Виступаючих з однієї групи перекрикували представники іншої, не давали сказати ані слова, одні іншим по черозі скандували «Ганьба!».

Невдовзі між активістами розв’язалась бійка, тож для міліції знову знайшлась робота – розтягувати мітингувальників по різні сторони подвір'я.

Волиняни, які спеціально приїхали до управління з районів області, намагалися розповісти про конкретні випадки незаконного вирубу та вивозу лісу, про корупційні схеми та бездіяльність місцевих органів правопорядку. Голова управління Волинського лісгоспу Василь Мазурик переконував присутніх у протилежному та запрошував до свого кабінету аби вислухати та прийняти до уваги всі скарги. Активісти вимагали звільнення з посад деяких лісників, запідозрених у корупційних діях. Мазурик розповів, що йому потрібні конкретні докази звинувачень.

Хоч Василь Мазурик казав присутнім, що був не готовий до такої розмови, лісників-захисників зібралось чимало. Мітингуючи звинуватили представників партії «Свобода», представником якої є і сам керівник Управління ЛМГ Волині в тому, що вони навмисно зібрали людей щоб зірвати мирну акцію протесту. Тож нормальної розмови з керівництвом лісового та мисливського господарства не відбулось.

Акція завершилася криками, вигуками та взаємними образами.