Рішення про продовження оренди 3,5 гектарів землі на території Завокзального ринку Волинській обласній спілці споживчих товариств, яке прийняли 5-го травня 2011 року Луцький мер виніс на розгляд сесії незаконно.

Остаточну крапку у цій справі поставив Львівський апеляційний адмінсуд 12-го березня цього року, який розглянув апеляційну скаргу депутата Луцької міської ради Андрія Осіпова.

Нагадаємо, рішенням «Про продовження договору оренди земельної ділянки на новий термін Волинській обласній спілці споживчих товариств для обслуговування ринку «Завокзальний» на вул. Карпенка-Карого, 1» та укладенням додаткової угоди міські обранці надали землю в оренду на 22 роки.

Однак, як аргументував у суді свою позицію позивач Андрій Осіпов, це питання розглядалося й раніше, 28-го квітня 2011 року, але прийняте не було. І саме 5-го травня, коли питання повторно вніс на розгляд депутатів колега Осіпова Євген Ткачук, Луцьким міськрайонним судом було винесено ухвалу про зупинення дії цієї норми Регламенту міськради, яка дозволяє виносити рішення на повторне голосування.

Андрій Осіпов стверджує, що під час тієї сесії він попередив усіх колег про судову ухвалу, яка забороняла ставити рішення на розгляд сесії повторно. Однак колеги його не послухали і проголосували ще раз.

Відтак 12-го березня цього року Львівський апеляційний адміністративний суд визнав дії градоначальника в цій частині незаконними.

«Таким чином це - перша перемога у цій справі, в якій я борюся проти договору, який завдав збитків місту Луцьку вже близько на 70 мільйонів гривень, а до кінця своєї дії цифра збитків буде понад 600 мільйонів гривень якщо його не зупинити», - повідомив Андрій Осіпов виданню «Під прицілом». 

Зі слів депутата, після цього рішення у судовому порядку повинне бути поставлене питання про скасування рішення Луцькради, яким, власне, було передано землю в оренду Волинській облспоживспілці. 

Щодо завданих збитків, які порахував Андрій Осіпов, то їх повинні відшкодовувати 27 депутатів та мер Луцька, які проголосували за це рішення 5-го травня 2011 року. 

«У мене претензії по збитках до них, а не до облспоживспілки», - наголосив Осіпов.