Із початку року лише в Луцьку зафіксували понад 70 випадків інтернет-шахрайства. Про це в коментарі Волинському інформаційному порталу розповів начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області Ігор Муковоз.

За словами правоохоронця, дуже розповсюдженим видом злочину є інтернет-шахрайство. Переважно це стосується випадків, коли люди розміщують оголошення на сайті про продаж певних речей, або навпаки хочуть щось придбати з Інтернету. Тоді шахраї зв’язуються з клієнтом-жертвою і просять надати певний перелік даних. І коли вони отримують необхідну інформацію, в людини з картки зникають гроші.

Із початку року зареєстрували понад 70 випадків такого виду злочину лише в Луцьку. «Завдяки профілактичним заходам, на сьогодні з трьох дзвінків вже двоє людей розуміють, що з ними зв’язалися шахраї», – зазначив Ігор Муковоз.

Проблемою є те, що важко встановити причетних до злочину людей та притягнути їх до відповідальності. «При проведенні оперативно-розшукових заходів встановлюється, що в 95 % ці телефони не з Луцька, і гроші отримують не в Луцьку. Велика частина їх поступає з територій, які нині непідконтрольні Україні… Ми займаємося документуванням цього виду злочину. Але довести причетність до нього конкретної особи у нині діючому законодавчому полі дуже непросто», – пояснив правоохоронець.