З 18 березня в державі розпочалася довгоочікувана демобілізація, на сьогодні підлягають звільненню 35300 військовослужбовців, які були призвані відповідно до Указу Президента України від 17 березня 2014 року. Загалом додому із фронту повернеться 3 тис. 500 волинян, котрих покликали до війська ще в першу хвилю мобілізації, - пише Про Ковель.

Днями до рідних домівок, в населені пункти району, вже повернулися для звільнення в запас по демобілізації бійці, що обороняли країну в зоні АТО упродовж року: Олександр Кот з Любитова, Микола Голярчук з с.Заріччя, Сергій Остапчук з с.Майдан, Оніщук Олег з с.Дроздні.

Урайдержадміністрації відбулася зустріч з військовослужбовцями Миколою Голярчуком та Сергієм Остапчуком. Їх привітав із поверненням до рідних домівок радник голови райдержадміністрації Вячеслав Сидорук, який подякував їм за героїзм, проявлений у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України, зазначив, що їх мужність гідна наслідування та є прикладом для виховання підростаючого покоління. Разом із Миколою Голярчуком на зустрічі була його дружина, якій були вручені квіти.

Від районної влади Вячеслав Сидорук вручив бійцям квіти та подарунки.

Представники районної влади обговорили із демобілізованими військовослужбовцями проблемні питання, які стосувалися забезпечення соціального захисту, медичного забезпечення, надання земельних ділянок під забудову та ряд інших.

Вчора, по обіді представники районної влади зустрічали нашого земляка Сергія Кравчика з с.Скулина, який протягом року мужньо воював в зоні АТО.
Радник голови райдержадміністрації Вячеслав Сидорук привітав військовослужбовця, вручив квіти та подякував за службу. «Ми дуже раді вас бачити на землі Ковельщини! Головне, що повернувся додому живими та здоровими», — наголосив Вячеслав Сидорук.

Упродовж року Сергій пройшов нелегкий бойовий шлях. Хлопцеві і досі не віриться, що все позаду і він врешті повернувся додому. Зустріч тривала недовго, адже після виснажливої дороги боєць дуже хотів побачити рідних, які з нетерпінням вдома чекали на повернення свого героя.

В свою чергу, Сергій Кравчик подякував усім за хвилюючу зустріч та надану підтримку.

Напередодні в м. Ковель з різних районів області для звільнення в запас по демобілізації прибули з Артемівська 10 демобілізованих бійців 308 бригади, які раніше служили у 51 ОМБР. З цієї нагоди на Ковельському залізничному вокзалі зустрічали волонтери, та близькі військовослужбовців.