У Нововолинську вчора, 21 березня, луцькі правоохоронці проводили відпрацювання - шукали зброю та наркотики. Близько 22 години міліціонери в районі магазину «Рубін» затримали і почали обшук компанії молодиків. За попередньою інформацію, затриманих підозрюють у торгівлі наркотиками. Декількох закували в кайданки. Правоохоронці нібито не дотрималися процедури затримання - не було понятих.

Натомість молодь почала копати міліцейську «Тойоту» й кидати в неї каміння, забрати хлопців не дали, авто поїхало порожнє, - повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

Пізніше під’їхала «Газель», бійці Нацгвардії забрали порушників, але молодь перекрила дорогу автомобілю. Правоохоронці застосували балончики зі сльозогінним газом.

Нацгвардія та міліціонери оточили автомобіль і старалися не піддаватися на провокації невідомих.

Як тільки автомобіль спробував зрушити з місця, його почали стримувати спереду та ззаду. Під нецензурні викрики.молодики закидали міліціонерів порожніми пляшками.

Станом на 23:25 авто заблоковане на центральному майдані міста, - повідомляє Володимир Романовський, який стежить за ситуацією на місці.

Міліція поки ситуацію не коментує.

У вага! На відео присутня ненормативна лексика.

Відео одного з очевидців:

Станом на 23:45

«Затримали кількох людей, мешканці вирішили поцікавитись, за що. Натомість правоохоронці дістали зброю, людям це не сподобалось - заблокували виїзд авто», - повідомляє один із оцевидців.

«Одному вдягнули наручники й почали копати, коли він стояв на колінах. Це не по-людськи. Ну і неповнолітні постраждали від дії балончиків зі сльозогінним газом», - каже ще один очевидець.

Деталі про події згодом.

Відео інтернет-видання БУГ: