Виробництво промислової продукції порівняно з січнем–лютим минулого року зросло на 4,7% (в Україні – зниження на21,7%). Серед регіонів України за цим показником Волинь  посіла 5 місце, - повідомляють в Головному управління статистики.

Зростання виробництва в області обумовлено збільшенням обсягів у добувній та переробній промисловості. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря спостерігалось зменшення на 5,7%. 

У переробній промисловості нарощення випуску продукції відбулося у машинобудуванні, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення (на 35,6–7,3%). Водночас у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, харчових продуктів, напоїв, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності, виробництві меблів, іншої продукції, ремонті і монтажі машин та устатковання, хімічних речовин, хімічної продукції спостерігалось скорочення обсягів (на 0,5–26,6%).

У добувній промисловості і розробленні кар’єрів обсяги зросли на 22,2%.

За попередніми даними, у січні–лютому підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 2,6 млрд. грн., в розрахунку на одного жителя області 2,5 тис. грн.