За словами начальника Ковельського міськрайонного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби Іванни Бузко, питна вода в районі є вкрай незадовільної якості і щороку вона все погіршується. Приміром, на територіях селищ Голоби і Люблинець споживати воду не рекомендовано, - пише Про Ковель.

Ще з 2006 року голобчани позбавлені користуватися централізованим водопостачанням, тому для своїх потреб облаштували індивідуальні колодязі. В СЕС кажуть, що ці колодязі збудовані з грубим порушенням гігієнічних та протиепідемічних вимог, а результати лабораторних досліджень щодо якості тамтешньої питної води лише довели, що вона не відповідає нормативним вимогам за санітарно-гігієнічними та мікробіологічними показниками.

Окрім цього, фахівці санітарної служби зафіксували перевищення вмісту заліза у питній воді, якою користуються жителі Люблинця. Однак вони більше стривожені іншою ситуацією. Справа втім, що в колодязях окремих населених пунктах району, де відбиралися проби для аналізу, вміст нітратів кричуще перевищує норму. Із досліджених фахівцями СЕС 267 проб питної води, 146 не відповідають гігієнічним нормам, що дорівнює вже 55 відсоткам. До слова, торік остання цифра становила 40 відсотків, але тоді на аналіз було взято 389 проб питної води. До таких населених пунктів, де щораз погіршується якість питаної води, керівник санепідслужби Іванна Бузко віднесла села Любитів та Кухарі. А ось Велицьк і Угли вона назвала як такі, де воду з колодязів можна сміливо пити.

Основною із причин поганої якості питної води в районі Іванна Бузко називає нехтування проведення профілактичної дезінфекції і наголошує, що її рекомендовано проводити щорічно.