Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив подробиці вбивства  волинського СБУшника у Волновасі, а також затримання угрупування, що скоїло цей злочин.

Про це на брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє Еспресо.TV.

«Хотів би доповісти про те, заради чого віддав життя капітан СБУ Мандзик, коли організовані злочинні угрупування, добре профінансовані, скоординовані та з виходами на політичних представників, зокрема, депутатів народних, з впливом і координацією, як ми обґрунтовано підозрюємо, окремих обласних державних адміністрацій, здійснювали підступні злочинні викрадення людей, тортури, озброєні, зокрема, і в стані алкогольного сп’яніння перевезення контрабандних вантажів високоліквідних товарів, насамперед алкоголь і цигарки», – зазначив Наливайченко.

За його словами, злочинне угруповання було спочатку зупинене у Волновасі. «Вилучено у нього три фури, і, у повній координації з військовою прокуратурою, співробітники СБУ, які брали участь у цій конкретній спецоперації, та керівником міліції місцевого відділення Волновахи було вилучено вантаж, залишений на стоянці біля відділку міліції Волновахи», – розповів голова СБУ.

В подальшому офіцери, прокурори, повертаючись після завершення спецоперації в самій Волновасі, побачили другу банду, яка виявилася частиною тієї самої банди, яка намагалась пересуватись містом разом з іншими вантажними автомобілями в незаконний спосіб, наголосив Наливайченко.

«Зреагували, капітан СБУ і прокурор зупинились, розпочали перевірку, у відповідь зухвало, скинувши всі маски, причому в стані алкогольного сп'яніння, у формі ЗСУ бандити, застосувавши зброю проти капітана СБУ в повітря, другий постріл був у голову офіцера СБУ. Таким чином злочинці захищали свої вантажі й намагались зупинити законну діяльність нашої групи, що працювала у Волновасі», – повідомив голова Служби безпеки.

Він додав, що троє так званих бійців були затримані, вони наразі перебувають під арештом у Волновасі. Одна особа, оскільки чинила опір, поранена, їй надається медична допомога, водночас тривають допити цієї людини.

«У подальшому було організовано перехоплення вбивці, який застосував зброю і є одним із керівників банди, яка тероризувала не тільки населення в Донецькій області, але і в Дніпропетровській (в самому Дніпропетровську). Прізвище цієї особи Гордєєв», – зауважив Наливайченко.

За його словами, протягом суботи і неділі у Дніпропетровській області було затримано шість членів цього злочинного угрупування на додаток до трьох, які були затримані під час бойової операції у Волновасі.

«Зі санкції суду та прокуратури були проведені обшуки в приміщеннях цих осіб та їх спільників. Вилучено, Аваков повідомляв вчора, а я підтверджую, величезний арсенал зброї», – підсумував голова СБУ.

Нагадаємо, вранці 21 березня на одній з вулиць Волновахи невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ. Потерпілий від отриманих поранень помер в машині швидкої допомоги.

Після цього міліція відзвітувала про затримання частини причетних до вбивства офіцера СБУ.