Білоруська регіональна організація Російської національної єдності, яка відома своєю неонацистською діяльністю, розмістила на своєму сайті оголошення про набір добровольців для допомоги бойовикам у війні на Донбасі.

Про це повідомляє «Преса України».

«Російська Національна Єдність (РНЄ) проводить регулярні набори і відправку добровольців для захисту російських і російськомовних людей на території колишньої України. Спорядимо, навчимо, відправимо. Набір проводиться для чоловіків старше 23-х років, що проходили службу в лавах Збройних Сил», - говориться в розміщеному на сайті повідомленні.

Для охочих допомогти неонацистам та бойовикам на сайті є детальні інструкції, як це зробити. Телефонів, щоправда, не вказано, проте зв’язатися з РНЄ можна через групу в соцмережі або через конкретного користувача – Олександра Баркашова, якому слід залишити заявку. Тут же в якості додатку розміщений і номер банківської картки на випадок, якщо доброволець захоче ще й гроші пожертвувати на «добру справу».

Також на сайті повідомляється, що добровольці їхатимуть в зону бойових дій не через кордон Білорусі з Україною, а по маршруту «Білорусь – РФ – Новоросія». Це пояснюється просто: «Всі координатори – російські громадяни і знаходяться на території РФ. У нас союзна держава і кордони відкриті».

Тим часом один з керівників бандоформувань на Донбасі Олексій Мільчаков на прізвисько «Фріц», відомий своїм садизмом, на неонацистському міжнародному форумі, що днями пройшов у Петербурзі, розповів, що особисто знає як мінімум 20 добровольців з Білорусі, які воюють на його боці. В то же час він сказав, що «сильно сумнівається», що в дружній РФ країні є якісь організації, які вербують білорусів до лав бійців так званих ДНР та ЛНР.