Співробітники Управління ФСБ Росії по Свердловській області затримали громадянина України, який начебто збирав науково-технічну інформацію про діяльність російських підприємств.

Про це повідомили у вівторок у прес-службі відомства, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

У 2014 році ФСБ отримала відомості про те, що представник українського ПАТ «Полтавський турбомеханічний завод" (ПАТ «ПТЗ», входить до концерну «Укрросметал») збирає відомості про конструкторську та технологічну документацію машинобудівних підприємств регіону. Українець був затриманий в лютому 2015 на гарячому, у момент отримання первинного пакету конструкторських матеріалів з виробництва високотехнологічного енергетичного обладнання, пише інформагентство.

"В рамках проведення комплексу оперативно-розшукових заходів було задокументовано факт встановлення іноземцем контактів із співробітниками російських підприємств з метою створення постійно діючого каналу отримання документації, що цікавила іноземну сторону, за грошову винагороду. При встановленні і розвитку контактів з громадянами Росії іноземець використовував методи конспірації», - сказали в УФСБ.

За даними підприємства, передача зазначеної документації іноземній стороні могла завдати російському виробнику збитків на сотні мільйонів рублів.

Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за статтею КК РФ «Незаконне отримання та розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову або банківську таємницю».

«Він дав свідчення про здійснення протиправної діяльності. Для нього обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці», - уточнили у відомстві.