У Луцькому ДАІ «не зізнаються», чи є працівником правоохоронних органів водій-учасник ДТП, під час якого загинув воїн АТО.

Про це стало відомо під час круглого столу щодо обговорення теми аварійності у Луцьку в управлінні ДАІ УМВС України у Волинській області, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, трагічна подія сталася вночі на 14 березня у Луцьку – під колесами автомобіля BMW загинув 24-річний військовослужбовець ЗСУ Микола Жиганюк, який приїхав додому у відпустку з зони АТО.

Аварія трапилась на вулиці Гордіюк, недалеко від ТЦ Глобус, близько 00:30.

Зазначимо ряд ЗМІ повідомляли, що зі слів депутата Луцькради Романа Романюка, батькам про загибель сина повідомив свідок, який знайшов військовий жетон чоловіка. Крім того, свідки стверджують, що тіло пролежало майже 4 години на узбіччі під дощем.

«Це сталося тому, що слідчий так довго їхав на місце аварії. Є сумніви, що водій, який скоїв наїзд, рухався із дозволеною швидкістю, адже загиблий був міцної статури і удар міг спричинити лише переломи. На момент, коли трапилася аварія, проїжджала швидка допомога. Водій і свідки намагалися зупинити, але вона поїхала далі. Проблискові маячки були вимкнені. Коли приїхала за викликом – багато часу згаяли», - пояснив обранець громади.

Рідні, друзі та близькі провели Миколу в останню путь 15 березня. Поховали бійця на кладовищі в селі Гаразджа.

До слова, нічну ДТП, в якій загинув лучанин-боєць АТО Микола Жиганюк, спричинив 29-річний водій, який був за кермом БМВ.

Однак досі відкритим залишається питання: чи справді водій, що спричинив ДТП, належить до працівників правоохоронних органів, як стверджують рідні загиблого.

«Особисто я виїжджав на цю ДТП. Це була темна пора доби, йшов дощ. Усе трапилося біля заправки ОККО. Справді, загиблий був військовослужбовцем, хоча на місці скоєння ДТП у нього не знайшли жодних документів, а лише знак військовослужбовця (жетон). Були й свідки, які проходили повз. Пішохід перебігав проїжджу частину, поза пішохідним переходом. Водій зупинився, він нікуди не втікав. Щодо того, чи він є працівником правоохоронних органів, чи ні, я стверджувати не можу, бо жодних посвідчень він не показував. Усі матеріали знаходяться в слідчому управлінні УМВС», - зауважив начальник Луцького відділ Державтоінспекції УМВС Віктор Главічка та додав, що з такими питаннями варто звертатися з офіційним запитом до слідчого, який веде резонансну справу.

До слова, сьогодні під час засідання сесії міської ради депутат Роман Романюк озвучив запит до начальника Луцького МВ УМВС щодо того, що зробила міліція для розслідування аварії, в якій загинув боєць АТО.