Новообраний голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, повідомив Луцькому міському голові Миколі Романюку, що укладення побратимських відносин з містом Волноваха суперечить закону. Це відбулось під час 72-ї сесії Луцької міської ради.

Депутат розповів меру, що укладення Меморандуму про співпрацю дозволяється лише з містами і обласними центрами України, а місто Волноваха таким не є.

Андрій Осіпов висловив розуміння, що питання підтримки територіальних громад має важливе національно-патріотичне значення. Однак, на його думку, спосіб в який Луцький мер проводить добрі, по суті і змісту, справи, закладає підозру у використанні Миколою Романюком подій на Сході у власній передвиборчій піар-кампанії.

Тож Андрій Осіпов поставив Луцькому міському голові декілька питань для уточнення деталей підписання меморандуму про побратимські відносини, та попросив надати відповіді до кінця засідання сесії.

Осіпов також, запропонував меру розпочати процедури укладення угод про співпрацю та налагодження побратимських відносин із містами Одесою та Дніпропетровськом. На думку депутата, досвід цих міст буде корисним для міста Луцька, адже вони відстоюють єдність Української держави, та безпеку територіальної громади вже досить довгий час.