Шахтарські питання підіймались в губернатора Волинської області Володимира Гунчика.

Нагадаємо, що нововолинська делегація 25 березня відправилась в обласну державну адміністрацію із вимогами підтримати і допомогти вирішити шахтарські питання. І перш за все це стосувалося виплати заборгованості по заробітній платі, - інформує БУГ.

Перемовини із Володимиром Гунчиком відбулись, як зазначає учасник делегації Антон Петрович, губернатор повністю підтримав шахтарів і повідомив що до кінця відстоюватиме на їхні інтереси.

Як повідомив мер Нововолинська Віктор Сапожніков після декількох перемовин губернатора заступниками профільно міністра та заступниками прем’єр-міністра стало відомо, що уряд планує виділити 200 млн. гривень на погашення заробітної плати шахтарям. Цю інформацію підтвердив Віце прем’єр-міністр Генадій Зубко, - розповідає Андрій Бокоч помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя. Також була озвучена інформація, що уже до 27 березня піде перший транш по заборгованості зарплати у розмірі 15 млн. гривень.

Але, яка зазначає мер, шахтарі повірять цим словам лише тоді коли отримають гроші особисто.

Помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, який разом із шахтарями прибув до губернатора, повідомляє, що о 17:00 має відбутись пряма розмова ізАрсенієм Яценюком по телефонній лінії Володимира Гунчика.

Андрій Михайлович також повідомив, що депутат Ігор Гузь вирішує шахтарське питання у столиці.

Голова НПГУ шахти №1 Анатолій Мухомеджанов, який зараз перебуває на перекритті доріг разом із шахтарями зазначає, що гірники повірять будь-яким обіцянкам лише тоді коли побачать зарплату на власних рахунках.