Керівництво сектору «М» в зоні АТО дало наказ добровольчим батальйонам покинути зону бойових дій, якщо вони не вступлять до офіційних підрозділів сил АТО.

Про це повідомив прес-секретар сектору «М» Олег Сушинський, - повідомляє ТСН.

Цей наказ в першу чергу стосується Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», який знаходиться в Широкиному. Олег Сушинський називає їх «цивільними людьми, які вважають, що допомагають батальйону «Донбас».

«Вони хочуть воювати. Але так не можна. Є цивільні люди, а є військові. Якщо вони вважають себе професіоналами - нехай вступають офіційно», - сказав Олег Сушинський і зазначив, що добровольцям запропоновано написати рапорти і вступити в офіційні підрозділи сил АТО, в іншому випадку - покинути зону бойових дій. 

Командир 8-ї окремої роти «Правого сектора» Андрій з позивним «Червень» розповів, що керівництво сектору «М» наполягає на тому, щоб вони покинули Широкине до 27 березня та до 1 квітня покинули зону АТО. За його словами, до відома добровольців ДУКа доведено, що повинні вийти всі підрозділи, які не входять до складу ВСУ і Нацгвардії.

За словами начальника штабу 8-ї окремої роти ДУКа «Правого сектора» Артема Луцака, на даний момент добровольці відходять з «червоної зони» на базу. 

У той же час керівник Інформаційного центру «Правого сектору» Артем Скоропадський зазначає, що не вважає можливим виконання наказу про вихід з Маріуполя.

Він зазначив, що «всі території, які ми відстоювали протягом довгого часу, і ті, які политі кров'ю українців, ми залишати не будемо, швидше за все», передає УНІАН.

Скоропадський підкреслив, що «Правому сектору» може віддавати накази лише її лідер Дмитро Ярош. Він сказав, що «Правий сектор» узгоджує свою діяльність з Міноборони, Генштабу та СБУ, але «такі відверто зрадницькі накази ми виконувати не будемо і не збираємося», - додав він.