Запити про проведення перевірок у рамках ЗУ «Про очищення влади» разом із копіями декларацій державних службовців необхідно надсилати до державних податкових інспекцій за місцем податкової адреси осіб, які проходять люстраційні перевірки. На це звертають увагу керівників державних установ та організацій в Головному управлінні ДФС у Волинській області, – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Врахування цього моменту дозволить уникнути зволікань з проведенням перевірок та убезпечить від неякісного їх проведення. Наголошуємо, що пунктом 2 Порядку проведення перевірок достовірності відомостей, передбачених пунктом 2 частини 5 статті 5 Закону України «Про очищення влади», затвердженого Міністерством фінансів України від 03.11.2014 р. № 1100 визначено, що перевірки проводяться апаратом Державної фіскальної служби України, а також територіальними органами (державними податковими інспекціями) за місцем проживання (податковою адресою) особи, стосовно якої проводиться перевірка. Така перевірка проводиться на підставі отриманого запиту про проведення перевірки та копії декларації посадовця за минулий рік.

Нагадаємо, що в зв’язку з прийняттям Закону України «Про очищення влади» №1682-VІІ від 16.09.2014 року та відповідно до Плану проведення перевірок, затвердженого розпорядженням КМУ №1025-р від 16.10.2014 року, в Україні тривають перевірки достовірності відомостей , передбачених пунктом 2 частини 5статті 5 Закону.