Засновник фірми «Naumann Mashinen & Paletten», яка знаходиться у місті Хайльброн Німеччина подав в суд на волинську компанію «Брума». Бізнесмен вимагав виключити його компанію зі списку засновників волинської фірми та повернути вкладені кошти.

Виявилося, що у 2012 році німецька компанія «Naumann Mashinen & Paletten» стала співзасновником фірми «Брума» і внесла до статутного фонду товариства 148 800 євро, що на той момент становило 2 798 479 гривень.

Таку ж суму до статутного капіталу фірми внесла підприємець Олена Мар’юсік, яка також є засновницею ТзОВ «Брума».

З Єдиного державного реєстру юросіб та фізичних осіб підприємців вбачається, що Товариство «Брума» зареєстроване у селі Доротище, що на Ковельщині та займається виготовленням виробів з деревини.

Крім того, компанія «Брума» була основним імпортером продукції, яку виготовляє «Naumann Mashinen & Paletten».

У серпні 2014 року засновник фірми «Naumann Mashinen & Paletten» надіслав на адресу компанії «Брума» про вихід із числа засновників фірми, просив повернути вкладені кошти і сплатити дивіденди.

Втім відповіді так і не отримав.

А тому підготував позов до Господарського суду Волинської області і просив правосуддя вирішити спір.

Суддя Валентина Дем’як кілька разів витребовувала у представників німецької компанії документи на підтвердження внесення коштів до статутного капіталу ТзОВ «Брума».

Але через те, що позивач так і не надіслав документи, суд залишив цю частину позовних вимог без розгляду.

Втім суддя Валентина Дем’як ухвалила зобов’язати ТзОВ «Брума» внести зміни до реєстраційних документів компанії і виключити фірму «Naumann Mashinen & Paletten» з числа засновників.