У Канаді виник дипломатичний скандал через висловлювання міністра з питань імміграції Кріс Александера, який назвав президента Росії Володимира Путіна терористом

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Huffington Post.

«Цей конфлікт в Україні найбільша проблема, з якою стикається світ сьогодні, на мій погляд», - відзначив міністр, виступаючи перед Конгресом українців Канади.

«Так, це тероризм. Володимир Путін веде себе як терорист. Я думаю, що це думка нашого прем'єр-міністра і нашої команди», - сказав Александер.

Посольство Росії в Канаді розмістило ролик з виступом канадського міністра на своїй сторінці в Twitter та зауважило, що це схоже на «п'ять хвилин ненависті» за Оруеллом. Прицьому російські дипломати зазначили. що на їхню думку «навряд чи це схоже на мистецтво дипломатії».

«Ваше вторгнення в Україну призвело до 14 місяців смертей. Скільки ще «аншлюсів» запланував Путін?» - відповів Александер російській дипустанові.


Нагадаємо, канадський уряд не є симпатиком дій російської влади щодо України. Під час рукостискання на саміті G20 прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер порадив президенту Росії Володимиру Путіну «забиратися з України».