Депутати районної ради на своїй 44 сесії лише за третій раз спромоглися прийняти зміни до районного бюджету на 2015 рік, де були передбачені гроші і на виплату заробітної плати працівникам апарату сільських рад. Про це повідомляє ПроКовель.

Дане питання, яке в порядок денний було внесено під номером 18, депутати побажали розглянути значно раніше, побоюючись того, що вже після оголошеної перерви, до сесійної зали може не повернутися частина депутатів, а отже сесія стане не правомочною. Справа втім, що за три години роботи в залі, парламентарі спромоглися розглянути лише 7 питань з майже тридцяти. Далі, згідно регламенту проведення засідання, голова райради Ігор Верчук мав оголосити перерву в роботі ради, але депутати погодилися розглянути ще одне питання і вже тоді дати собі невеличкий відпочинок.

Втім не так усе швидко й далі відбувалося, як, певно, хотілося. З першого разу для стрімкого прийняття рішення не вистачило лише кількох голосів. Вдруге приступили до голосування вже тоді, коли, здавалося б, конкретно обговорили всі нюанси щодо прописаних у проекті рішення змін до бюджету і навіть почули пропозиції окремих депутатів. Однак і після цього думка тих, хто був проти, не змінилася, тому голосування знову зазнало фіаско. Тоді всі ті перепони, які зрештою заважали затвердити рішення, взявся «прибирати» керівник Ковельської РДА Віктор Козак. І як не дивно, після годинного сперечання в залі і «дипломатичного» шантажу між депутатами, В. Козаку таки вдалося їх заспокоїти і навіть згуртувати. В результаті зміни до районного бюджету були позитивно проголосовані.

Тепер працівники сільських рад району можуть почуватися соціально захищеними, вони отримають свої зарплати.