Слідчого з особливо важливих справ контрольно-методичного відділу слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Волинській області Бориса Громова звільнили на підставі Закону «Про очищення влади», але він вважає, що було здійснено незаконно. А тому у суді він вимагає не лише поновлення, а й стягнення 10 000 гривень моральної шкоди.

Отже наприкінці 2014 року у податковій системі проходила реорганізація, крім того, саме у той період усі держслужбовці, зокрема працівники податкових органів. Усі податківці під час проведення перевірки повинні були здати декларації за 2013 рік і на основі них приймалися рішення про звільнення чи залишення працівника на посаді.

Причиною звільнення Бориса Громова стала недостовірна інформація у декларації, а саме – держслужбовець приховав, що має будинок, земельну ділянку та дві автівки.

Під час засідання у Волинському окружному адміністративному суді Борис Громов розповів, що він не знав як правильно потрібно заповнювати декларацію про доходи, мовляв «ніхто не підказав».

«Я колись у 2012 році заповнював декларацію і в ній вказав, що маю будинок, земельну ділянку та дві машини, а за 2013 рік я скрізь поставив прочерки, бо мені ніхто не підказав, що там теж треба вказувати все, що я маю. Коли мені вже розказали, то я написав другу декларацію де все вказав. Але коли декларації здавалися, то мене тоді якраз не було не на роботі і мій колега здав не ту, що треба», - пояснив позивач.

Втім суддю Віктора Валюха дещо обурили такі покази позивача, мовляв як це держслужбовець, який уже не перший рік обіймає посаду в державних органах і не знає як потрібно заповнювати декларації, тим паче під час проходження люстраційної перевірки.

«Як це ви, держслужбовець і не знали як заповнювати декларацію? І що означає «ніхто не підказав?».

Втім на ці питання позивач не дав конкретної відповіді.

Разом з тим позивач переконував, що його звільнили незаконно ще й зважаючи на те, що на момент видання наказу про його звільнення він перебував на лікарняному.

До суду Борис Громов сьогодні приніс навіть довідку про те, що він був на стаціонарному лікуванні, втім як зауважила представник Управління ДФС у Волинській області Наталія Приходько, у лікарняному листі не вказано діагноз Бориса Громова.

Сам позивач пояснив це тим, що не хоче афішувати своє захворювання.

Разом з тим Борис Громов вимагає від Волинського управління ДФС морального відшкодування у розмірі 10 000 гривень, мотивуючи це тим, що коли дізнався, то впав у депресію, адже має дитину і вагітну дружину і тепер не знає як їх утримувати.

Наразі слухання справи відклали до початку квітня, позаяк суддя Віктор Валюх витребував додаткові документи.