Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував підвищити в кілька кратному розмірі заробітну плату слідчим, які розслідують складні та резонансні справи щодо корупції задля того, щоб «слідчий, який розслідує особливо важливі справи, сам не був корупціонером і не думав, за що прогодувати сім'ю».

Новину повідомляє «Преса України»

На розширеному засіданні Колегії Міністерства внутрішніх справ України щодо заходів із протидії корупції МВС, сьогодні 27 березня, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк запропонував в декілька разів підвищити зарплатню для слідчих, які розслідують найбільш резонансні та складні справи щодо корупції.

Прем’єр, запитавши у заступника Міністра внутрішніх справ – начальник Головного слідчого управління Віталія Сакала про зарплатню слідчого промовив, що «слідчий, який розслідує особливо важливі справи, сам не був корупціонером і не думав, за що прогодувати сім'ю».

«Необхідно ухвалити рішення про підвищення в декілька разів зарплатні слідчим, які розслідують особливо важливі справи. Постанову готові прийняти на наступному засіданні Уряду», - заявив Яценюк.

Також глава Уряду повідомив, що не можна зараз вирішити це питання по всіх.

«Але слідчий, який розслідує найбільш резонансні, найскладніші справи, не може розслідувати справу за 2000 гривень. Він повинен думати не про те, як прогодувати сім'ю, а про те, як, відповідно до кримінального закону, притягнути до відповідальності й посадити. Це відповідальність держави. Рішення за вами - гроші за мною», - наголосив він, звернувшись до представників МВС.