Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко оприлюднив корупційну схему, за якою діяли екс-керівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, - передає Еспресо.TV.

«Схема крадіжки грошей в ДСНС. Як говориться - оцініть красу гри.

Фірми, які постачають паливо для потреб ДСНС, змусили підписати контракт на оплату консалтингових послуг з офшорною компанією «Fevrier.inc».

Чи ми з Вами повіримо, що скупі українські підприємці - бензинщики, з власної волі погодилися платити грошики за якісь там консультаційні послуги по роботі з ДСНС?

Далі офшорка - «Fevrier INC». Перераховувала частину коштів на іншу офшорку - «Apply Generation AG», а та, в свою чергу, відкрила в Банку Кіпру персональні рахунки на імена громадян Бочковського і Стоєцького.

Попросту кажучи, хлопці думали, що якщо вони будуть отримувати гроші через дві офшорки зареєстровані на підставних осіб-іноземців, то про це ніхто не дізнається і за цим ніхто не простежить. Не вийшло!», - повідомив Геращенко.

 

Нагадаємо, що суддя Печерського райсуду столиці Ірина Литвинова повернула стороні обвинувачення клопотання про обрання запобіжного заходу для екс-голови ДСНС Сергія Бочковського за браком доказів. Теж саме Печерський суд вчинив із його заступником Василем Стоєцьким.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, у свою чергу, запевнив, що ані у Бочковського, ані у Стоєцького немає шансів уникнути покарання.