Вчора з донецького моргу забрали близько 25 тіл українських військових. Про це луцькі волонтери місії «Чорний тюльпан» повідомили «Волинській правді».

Хлопці зазначають, що це тіла кіборгів, які були в донецькому аеропорту.

Однак точну кількість тіл встановлять судмедексперти.

Довідка:

Місія «Чорний тюльпан» - це волонтерський рух, який розпочав свою роботу у зоні АТО з вересня 2014 року. Саме після «Іловайського котла» небайдужі з різних міст України вирішили об`єднатися та поїхати на Схід, на окуповані території, аби віднайти тіла тих, хто поклав життя за свободу своєї держави.

Ініціатором місії став київський бізнесмен Ярослав Жилкін. Після розповідей своєї бабусі про її брата, який зник ще на початку Другої світової війни, чоловік вирішив зайнятися його пошуками. Однак здійснити задум не вдалося. Тож, Ярослав вирішив, що може допомогти іншим людям, які втратили своїх рідних. Так утворилася громадська організація «Союз «Народна пам`ять», члени якої займаються пошуками загиблих людей за часів Першої та Другої світових воєн. Згодом з’являється і місія «Чорний тюльпан», яка тепер уже вимушена шукати тіла українців, полеглих на Сході нашої держави.

Віднедавна участь в експедиції беруть і волиняни, зокрема працівники ДП «Волинські старожитності», яка є асоційованим членом «Союзу «Народна пам’ять».