Журналісти Нововолинська ділового взялися проаналізувати чому зарплатня у нововолинського міського голови Сапожнікова значно більша, ніж у його володимир-волинського колеги Саганюка?

«65-річний володимир-волинський міський голова Петро Саганюк керує містом понад 20 років. Однак його мерська зарплатня становить нині лише 6 800 гривень - хоча він має понад 40 років трудового стажу. А новообраний голова одержуватиме 4 тисячі гривень, запевняє Саганюк» - зазначає жрналіст видання Наталія Камишнікова.

«Вочевидь, володимир-волинські депутати дослухались-таки до вимог свого Майдану і ще рік тому скасували меру доплату «за досягнення». .

А от наш мер Віктор Сапожніков (61 рік) надалі справно отримує всі надбавки й доплати. Його заступники - теж. Ніби надворі ні війни, ні біди, ні кризи. Депутати Нововолинської міськради з року в рік слухняною більшістю затверджують положення про оплату праці міського голови. Дали вони згоду й на те, щоб зарплатню своїх заступників мер визначав одноосібно» - акцентує вона.

«Імовірно, надбавка за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи становить аж 50% посадового окладу.

Якщо вірити декларації, то 2013 року міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков отримав загальний дохід у сумі 236 520 грн. Зарплатня й виплати згідно з трудовим договором міського голови складали 145 837 грн.

 

Декларацію за 2014 рік пан Сапожніков оприлюднить найближчим часом. Однак уже заявив, що заробив не менше, ніж у 2013-му. Похвалився й валютними вкладами.

Такий нюанс: майже 90 тисяч гривень особистого доходу за 2013 р. - це не зарплатня міського голови з усіма надбавками й доплатами. Що ж це тоді? Викладацька діяльність кандидата економічних наук? Дивіденди, гонорари, роялті?..

Суто як чиновник пан Сапожніков у 2013 р. одержував у середньому 12 тисяч гривень на місяць.

Порівняйте: у Саганюка — 6800 грн.
А в цілому Сапожніков заробляв щомісяця у вже далекому 2013 році майже 20 тисяч гривень.

Вирішила задати «першому обличчю Нововолинська» кілька питань.

«Нововолинському міському голові В.Б.Сапожнікову
Запит на інформацію

Згідно з законом «Про доступ до публічної інформації» прошу надати вичерпну інформацію з таких питань:

1. Яку заробітну платню ви отримали у січні-березні 2015 року і впродовж 2014-го? Які надбавки, премії і за що саме?
2. Яку заробітну платню отримували у січні-березні 2015 р. і упродовж 2014 року:
— перший заступник міського голови, секретар міськради В.Д.Рожелюк,
— заступник міського голови Е.А.Савік,
— заступник міського голови А.М.Сторонський,
— керуючий справами Л.Г.Кошлатий?
3. Які надбавки та премії кожному з цих посадовців були встановлені у 2014 році? а у 2015 році? Якими саме документами?
4. Скільки робочих днів у 2014 році ви як міський голова провели у закордонних відрядженнях та поїздках?
5. Скільки робочих днів у січні-березні 2015 р. ви провели на лікарняному? а скільки робочих днів ви були на лікарняному у 2014 році?

Прошу також надати текст розпорядження міського голови, яким встановлено умови оплати праці (зарплатню, премії, надбавки) для заступників міського голови та керуючого справами у 2013, 2014, 2015 рр.» - зазначила Камишнікова.

Подробиці згодом

Читайте також: Очільники РДА на Волині отримують «голий» оклад