Весняно-польові роботи на Волині увійшли в активну фазу. Завершено підживлення зернових та ріпаку. Про це доповів директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко під час апаратної наради у голови ОДА. 

Станом на 27 березня 2015 року ранніх ярих зернових вже посіяно на Волині понад 50% від запланованої кількості. Йде до завершення посів ярої пшениці.

Усіма категоріями господарств вже посіяно 2,5 тис. га цукрових буряків, що складає п’яту частину від запланованих 13 тис. Голова ВОДА Володимир Гунчик зауважив, що потрібно вести діалог з переробниками цукрових буряків, аби врахувати всі проблеми минулого року ще при посіві. Тож волинською владою запланована зустріч аграріїв з переробниками.

Юрій Горбенко відмітив, що темпи посівної на Волині дещо вищі ніж в Україні в цілому. Проте через фінансові труднощі аграрії дуже виважено підходять до проведення всього комплексу робіт. Вони особливо обережно визначаються із посівом культур, ретельно вираховуючи їхню економічну ефективність.

Після закінчення очікуваних весняних дощів посівні роботи на Волині будуть продовжені.

Досі залишаються проблемні питання, які поклали додаткове фінансове навантаження на аграріїв – зміни податкового законодавства, пільгові пенсії, орендна плата за господарські двори, та ін.

Державою проводиться активна робота із стимулювання створення сімейних фермерських господарств.