43 ОСББ Луцька, у яких закінчується термін дії Акту періодичної перевірки і прочистки димових та вентиляційних каналів, отримали листи з нагадуванням про необхідність перевірити димовентканали. Про це повідомляє прес-служба Волиньгазу.

Власники житлових і громадських будинків повинні своєчасно перевіряти стан і в разі потреби проводити ремонт димових і вентиляційних каналів, оголовків димоходів. ПАТ «Волиньгаз» заздалегідь попереджає клієнтів, які створили ОСББ, про необхідність періодичної перевірки і прочистки димових та вентиляційних каналів, засвідчених Актом.

Для цього споживачам необхідно звернутися до спеціалізованої організації, яка має ліцензію та дозвіл Держгірпромнагляду, підготовлений персонал та необхідне обладнання.

Перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів оформляється Актом, в якому зазначено їх стан. Один примірник Акта потрібно передати в ПАТ «Волиньгаз». У разі отримання Акта з негативним висновком газове господарство буде змушене ініціювати відключення споживача від газопостачання до часу усунення проблеми. Адже несправність ДВК загрожує виникненням аварійної ситуації та небезпекою отруєння мешканців чадним газом.

У випадку не надання Актів на періодичну перевірку і прочистку димових та вентиляційних каналів у зазначений в листі термін ПАТ ”Волиньгаз” буде змушене негайно припинити подачу газу на будинок.

Періодичній перевірці і прочищенню підлягають:

димові канали опалювальних печей, ємкісних водонагрівачів для опалення і опалювальних котлів, які працюють сезонно, не рідше одного разу на рік перед початком опалювального сезону;
димові канали від газових проточних і ємкісних водонагрівачів для гарячого водопостачання - не рідше одного разу на 6 місяців;
вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими;