Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко розповів про ідею створення меморандуму поміж сільгоспвиробниками, мукомелами, хлібопеками та торговельною мережею. Про це йшлося під час наради у стінах ОДА, під час якої обговорили ціни на хліб, - інформує «Волинська правда».

Чиновник пояснив, що меморандум покликаний стабілізувати ціни на хліб в області. Посадовець наголосив, що Волинь сьогодні виробляє достатньо продовольства. Так, за станом на 1 березня в області є 272 тисячі тон зерна, тобто, область має всі можливості, щоб мати власне борошно.

Також Юрій Горбенко пояснив, чому склалася складна ситуація із ціною на хліб. Проблемою цьогоріч виявилася співпраця із аграрним фондом, який створював державний резерв, а пізніше мукомели і хлібопеки замовляли зерно саме у аграрному фонді. Проте цьогоріч контракти не укладалися. За словами чиновника, це і стало однією із причин, чому відбувся стрибок цін.

Посадовець розповів і про програму створення регіонального ресурсу зерна, але для цього потрібно виділяти великі кошти із бюджету. Саме тому і розробляється меморандум поміж хлібопеками, торговельною мережею, сільгосппідприємства та мукомелами, аби мати зерно для випічки соціальних видів хліба. Волинська ОДА у рамках меморандуму зобов’язується сприяти формуванню продовольчих запасів.

Під час наради у стінах ОДА обговорили деталі меморандуму.