Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик розповів, що в цьому році держава не буде виділяти кошти на добудову перинатального центру у місті Луцьку. Це пов’язано із тим, що Кабінет Міністрів України планує першочергово завершити довгобуди які реально здати в експлуатацію у 2015 році.

Про це голова ВОДА повідомив під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

В минулому році Володимир Гунчик разом із міським головою Миколою Романюком відвідали будівництво перинатального центру, розпочате ще у 2001 р.

Керівник будівельного підприємства ПАТ «Луцьксантехмонтаж-536» Ігор Чорнуха наголосив владцям, що припиняти фінансування будівництва невигідне для міського бюджету, адже консервація призведе до втрати коштів на охорону та опалення будівлі взимку. Чорнуха розповів, що в приміщеннях перинатального центру є вбудоване дороговартісне медичне обладнання яке може вийти з ладу при мінусових температурах.

Тож з бюджетів міста та області були виділені кошти на опалення та обслуговування об’єкту у зимовий період 2014-2015 років. Натомість Володимир Гунчик висловлював намір закінчити будівництво центру в цьому 2015 році.

Вочевидь, намірам голови Волинської ОДА не судилось збутись. Через надто велику вартість будівельних робіт Перинатальний центр взагалі не планують добудовувати в цьому році. А міський бюджет наступної зими знову грітиме пусті приміщення, похаяк там уже вмонтоване дороговартісне обладнання, яке від морозів може зіпсуватись.