Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, пояснив чому не хоче виділяти коштів на ветеринарну медицину області. На його думку ветеринари за 3 місяці поточного року просто «з’їли» понад 12 000 000 гривень.

Володимир Гунчик просив надати йому пропозиції по реорганізації структури ветеринарної медицини з метою скоротити її витрати та оптимізувати роботу. Але досі ще для цього не зроблено ніяких кроків. Натомість, на думку голови ВОДА, в державній структурі є ще одне джерело фінансування – побори з населення.

«Ветеринари не мають права брати кошти за надані послуги» - зауважив Володимир Гунчик.

Головний адміністратор області наголосив, що можна в любий час внести додатковий проект рішення про до фінансування даного підрозділу, але натомість хоче бачити реальні кроки, спрямовані на реструктуризацію ветеринарної медицини.

Начальник управління ветеринарної медицини Волинської області Богдан Лозинський доповів Володимиру Гунчику куди були витрачені кошти. Він також розповів, що у структурі було скорочено 22% працівників. Але така відповідь не задовільнила голову ОДА.

«Люди несуть за собою відповідне зменшення затрат – енергоносіїв, утримання, інше… Тому ми вважаємо що 20% це тільки люди. А я говорю про зменшення затрат. Реальний розрахунок економічної доцільності пов'язаний саме з цим зменшенням» - зауважив Гунчик.

Наприкінці обговорення даного питання думки присутніх та членів комісії розділились. Хтось пропонував зробити ветеринарну медицину приватною, та позбавитись бюджетного тягаря. Хтось пропонував позбавитись від санітарно епідеміологічної служби, та передати її обов’язки ветеринарам, як це зроблено у Європі.