Вартість оформлення землевпорядної документації буде суворо контролюватися. Про це 1 квітня йшлося на нараді з представниками проектних організацій, які працюють у цій сфері. Засідання відбулося в стінах Волинської обласної державної адміністрації, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Заступник голови адміністрації Сергій Кошарук зазначив, що документацію виготовляють за дуже завищеними цінами. Він закликав тих, хто почав заробляти на героях, які воювали на Сході, схаменутися і з повагою ставитися до цієї категорії людей. «Наші люди повинні знати своїх героїв. Не тільки учасників антитерористичної операції, а й тих, хто дозволяє собі на них заробляти», – зауважив Сергій Кошарук.

Начальник управління держземагенства у Волинській області Василь Василенко повідомив, що станом на 26 березня 2015 року по Україні подали понад 30 500 заяв на отримання земельних ділянок. Найбільше таких звернень надійшло з Волинської області – 3571 заява. Загалом виділили 566 гектарів землі. Найбільше дозволів на розроблення документації землеустрою надали в Ківерцівському, Іваничівському, Луцькому районах, а найменше – в Локачинському, Старовижівському, Рожищенському та Шацькому. «По заявах ми перші, по дозволах – у п’ятірці, а по наданню земельних ділянок в середині», – наголосив Василь Василенко і пообіцяв проконтролювати, щоб усі справи доводили до кінця.

Взагалі не надали земельних ділянок у Горохівському, Локачинському та Рожищенському районах, що свідчить про повну бездіяльність землевпорядної служби. Василь Василенко закликав не видумувати ніяких документів для прийняття інших. Потрібно ефективно і швидко шукати найпростіші шляхи для вирішення проблеми надання учасникам АТО всіх потрібних документів.

За найвищою ціною документацію виготовляли в Володимир-Волинському, Горохівському, Камінь-Каширському, Ковельському, Ратнівському та Турійському районах.

«Все суспільство чекає на те, щоб хтось ніс відповідальність за бездіяльність та свідоме недопрацювання в певних справах», – звернувся до всіх присутніх заступник голови ОДА Сергій Кошарук. Він повідомив, що на підсумковій нараді за результатами аналізу відзначать тих, хто виконав свою роботу відповідально і сумлінно та тих, хто діє неефективно та не справляється зі своїми обов’язками.