Міністерство освіти України ввело зміни до перебігу уроків для учнів молодших класів, для яких тепер проводитимуться фізкульт-хвилинки через кожні 15 хвилин уроку. Крім того, старшокласникам читатимуть лекції про надання першої медичної дороги. Також шкільну програму в Міносвіти хочуть доповнити патріотичним вихованням молоді з використанням відповідного підручника.

Новину повідомляє «Преса України».

Ініціатором освітніх змін виступила радник Президента України нардеп Ольга Богомолець. «Важко дивитися на дітей, котрі з ранніх років страдають від сколіозу та інших захворювань - через відсутність фізичної активності, носіння важких ранців та тривалого сидіння без перерви за партою в позі «зю», - пояснює нардеп свою ініціативу.

Її пропозиція була підтримана Мінсовіти і школах відновлюються фізкульт-хвилинки: кожні 15 хвилин уроку читання, математики чи іншого вчитель пропонуватиме учням молодших класів відволіктися на 2-3 хвилини і в ігровій формі розім’ятися.

Окрім того, учням старших класів тепер читатимуть лекції про надання першої допомоги пораненим. Для них же хочуть запровадити новий предмет - «Захист Вітчизни», спрямований на патріотичне виховання молоді. Наразі пропозицію про введення такого предмету Міносвіти винесло на загальне громадське обговорення.