В Луцькому міськрайонному суді розпочали слухання справи про поновлення на посаді директора ПАТ «Укртранснафта» Олександра Лазорка. Багаторічний керівник компанії оскаржує рішення про своє звільнення з посади, називає його незаконним.  

Нагадаємо, не так давно Україну сколихнув скандал з невідомими людьми у масках, які вдерлися до головного офісу ПАТ «Укртранснафта». Після захоплення ПАТ «Укртранснафти» голова наглядової ради товариства Олександр Савченко негайно повідомив Лазорка про звільнення його з посади.

Натомість Олександр Лазорко не визнає рішення наглядової ради товариства, оскільки. Він впевнений, що це - звичайне рейдество, вигідне третій стороні, позаяк передумовою звільнення може бути лише порушення чи зловживання зі сторони голови ПАТ «Укртранснафта».

«Підставою мого звільнення може бути лише моя якась злочинна діяльність чи скоєння злочинів. Мені про якісь злочини ніхто ще не пред’являв. А згідно законодавства мене могли звільнити лише після виявлення якихось порушень з мого боку, а не до того», - заявив Олександр Лазорко у коментарі ТСН.

Крім того, своє звільнення екс-голова ПАТ «Укртранснафта» пов’язує з заворушеннями та судовою тяганиною навколо технічної нафти, яку зчинили підконтрольні нардепу з Волині Ігорю Єремеєву фірми-метелики.

Ми вже писали про те, як фейкові компанії «Тірас арс» та «Інвест VEZ» продали одна одній технічну нафту, яка знаходиться у трубопроводах ПАТ «Укртранснафта».

У минулому році Ігор Єремєєв заявляв про те, що має намір відновити роботу Херсонського нафтопереробного заводу і для цього потрібні ресурси. І не відшукав іншого ресурсу, як технічна нафта у трубопроводі «Укртранснафти».

Та все ж представники ПАТ «Укртранснафти» уже вдруге довели право на нафту за державою.

Голова наглядової ради Олександр Савченко пояснив звільнення Олександра Лазорка тим, що ніби то потрібно провести перевірку фінансового стану та господарської діяльності ПАТ «Укртранснафта».

Між тим у ситуації докола «Укртранснафти» громадськість настороджив той факт, що під час захоплення підприємства разом з Олександром Савченком до головного офісу ПАТ «Укртранснафта» увірвався такий собі Юрій Мірошник, якого уже призначили головою товариства.

Між тим ЗМІ з’явилася інформація про те, що Юрій Мірошник у минулому очолював управління МВС у Харківській області і мав прізвисько «Пятнашка», яке ніби вказувало на розмір такси за невтручання у господарську діяльність суб'єктів господарювання. Мовляв, після свого призначення на посаду головного міліціянта області Юрій Мірошник запросив до себе усіх місцевих комерсантів та запропонував їм невтручання у їхні справи за 15 тисяч доларів з кожного.

Наразі Юрій Мірошник виступає третьою особою на стороні відповідача у справі про поновлення Юрія Лазорка.

На судове засідання пан Мірошник не прибув і навіть не зволив пояснити суду причину своєї відсутності.

Натомість позивач Олександр Лазорко направив до суду прохання перенести судове засідання, позаяк він хворіє. Клопотання щодо відкладення слухання справи надійшло і від ПАТ «Укртранснафти», а тому суддя Світлана Рудська оголосила перерву у судовому засіданні до середини квітня.