Волинські добровольці вирушили на ротацію у зону АТО, а саме у Піски, аби підмінити своїх побратимів на передовій, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

9 квітня, п’ятеро бійців 3-го запасного батальйону вирушили просто на поле бою.

Варто додати, що відважні хлопці вже бували на передовій, тож перебувати у гарячих точках для них – досвід не новий.

Благословляв добровольців на довгий та праведний путь настоятель Свято-Покровської церкви УПЦ КП села Маяки, протоієрей Михайло Бучак.

Священик подарував захисникам у дорогу страсну свічку, а також підтримав їх щирою молитвою.

Перед від’їздом дівчата із Жіночої Січі зав’язали хлопцям на руки стрічки з молитвою-оберегом.


Подейкують, що саме такі стрічки наші пращури підв’язували до пояса під час Першої світової війни, а всі, хто мав при собі пов’язки з такою молитвою, поверталися додому цілими та неушкодженими.

Разом із добровольцями на передову поїхала й чотиримісячна вівчарка Дук, яку подарували одному із бійців після того, як він перший раз повернувся із зони АТО.

Також добровольці повезли на схід автомобіль-рефрижератор, що дасть можливість полегшити і без того болісний процес перевезення на Малу Батьківщину тіл «воїнів світла». Тож капелан, оглянувши спецавто, від душі побажав військовим, щоб їхня доля розпорядилася так, аби ті возили ним виключно продукти, і нічого іншого.

Окрім автівки, бійці повезли братам по зброї велику кількість передвеликодніх смаколиків, аби побратими, які знаходяться далеко від дому, змогли хоча б на мить відчути тепло рідної оселі.

Зазначимо, що вантажний відділ автомобіля заповнили необхідною для бійців провізією. Цьому посприяли й дівчата-волонтери із ГО «Самооборона Волині», які гречно надали вареники, голубці, моркву по-корейськи, паски, крашанки, мішок цибулі та інші продукти для того, аби бійці відчули турботу та не забували, що їх люблять та чекають вдома.


«Особлива подяка юним патріотам та колективу ЗОШ 1-3 ступенів села Забороль за надану можливість тим, хто перебуває на лінії фронту, отримати великодні кошики та відчути теплу святкову атмосферу, передану разом із малюнками та листами від школярів.


Окрема дяка – всім небайдужим, хто завжди підтримує і не стоїть осторонь наших проблем», – наголосила начальник штабу 3-го запасного батальйону ДУК Ірина Ковирнова, подруга Тінь.

{{photo-14:left}}